Център за творческо обучение“, администратор на образователната  инициатива на НАСА

...
Център за творческо обучение“, администратор на образователната  инициатива на НАСА
Коментари Харесай

40 стипендии очакват децата, отличили се в тазгодишния Space Camp Turkey

„ Център за креативно образование “, админ на образователната  самодейност на НАСА Space Camp Turkey за България, разгласи, че удължава кандидатстването за новото издание на галактическия лагер до 5 февруари 2023 година

В състезанието могат да вземат участие възпитаници на възраст сред 11 и 15 години, като за тази година квотата за български участници е 200 деца и младежи, а кандидатурите би трябвало да бъдат изпратени онлайн на уеб страницата на организацията.

Темите в състезанието за 2023 година са: Представи си, че си основен готвач на галактически транспортен съд след 100 години.  Какво е менюто през днешния ден и за какво?; Представи си, че Земята има галактически щит. От какво и по какъв начин ще ни защищава той? Как проучването на Космоса събира и разделя хората?

Младежите имат правото да изберат с коя от трите тематики да вземат участие, както и в какъв формат да показват концепциите си - писмен или видео. Текстовете и видеоклиповете могат да бъдат както на български, по този начин и на британски език. Те се правят оценка от особено подбрано жури от експерти с богат опит в региона на науката, технологиите и нововъведенията, както и ученици и медалисти на програмата.

С помощта на спонсорите на програмата и общините – сътрудници, Центърът за креативно образование ще  обезпечи над 40 стипендии за най-добре представилите се в състезанието деца и младежи.

Един от двата галактически центъра за образование в света

Space Camp Turkey в Измир, Турция, e един от двата галактически центъра за образование в света, основани по модел на НАСА и единственият работещ учебно-тренировъчен лагер за Европа, Азия и Близкия Изток.

Програмата на центъра е с дълготрайност една седмица и се организира напълно на британски език от особено готови обучители и експерти. Занятията в лагера включват действителни тренажори и симулатори на живота и работата в Космоса. Участниците обличат скафандри, допират се до същински тренажори за подготовка на астронавти, тестват придвижванията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка, проектират колония на Марс.

В рамките на образованието те научават доста за подготовката на астронавтите - физическа, интелектуална и психическа. Чрез интерактивни симулации младежите развиват умения за работа в екип, усъвършенстват връзката между тях и възпитават лидерски качества в себе си в динамична и занимателна среда.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР